Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ став заручником "тютюнових" правок

20 лютого 2020, 11:50
2505
0
Реклама

Президент України 19.02.2020 р. наклав вето на Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Відповідна інформація з'явилася на сайті ВРУ. Йдеться про законопроект № 1049, який Рада ухвалила ще 04.10.2019 р.

Це один із двох Законів, що має на меті запровадити єдиний рахунок для сплати податків і зборів. Законопроект № 1049 мав змінити передусім норми Закону про ЄСВ, в якому мали прописати функціонування єдиного рахунку для сплати ЄСВ. Передбачалося, що Закон запрацює із 01.01.2021 р.

Наразі невідома суть пропозицій Президента до вказаного Закону. Проте вона більш, аніж очевидна. І це так звані "тютюнові правки", за якими встановлюють націнки на оптовий продаж тютюнових виробів. Вони не мають жодного відношення до впровадження єдиного рахунку.

Нагадаємо: Закон України від 04.10.2019 р. № 190-IX вносить зміни до ПКУ та передбачає, що платник податків в електронній формі через електронний кабінет повідомлятиме про своє бажання використовувати єдиний рахунок або ж може відмовитись від нього. Деталі цього механізму читайте у новині.

Заповнювати платіжне доручення на сплату податків із зарплати на "відмінно" допоможуть рекомендації в статті сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся тестовим 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини