Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В оновленому механізмі блокування податкових накладних лише плюси — заявляє ДПС

20 лютого 2020, 16:20
777
0
Реклама

1 лютого 2020 року стартував "новий" порядок блокування податкових накладних. Регулює його Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Ідеться про постанову КМУ від 11.12.2019 р. № 1165 (далі - Постанова № 1165).

ДПС уже встигла відрапортували - вказаний Порядок більш ефективний для боротьби з мінімізаторами, більше захистить права сумлінних платників.

Важливе нововведення - зміни до ознак безумовної реєстрації та показників позитивної податкової історії, у разі відповідності яким не зупиняють реєстрацію ПН/РК в ЄРПН. Аби запобігти формуванню фіктивного податкового кредиту несумлінними платниками податку, які підлаштовуються до ознак та показників, внесли також зміни до критеріїв, за якими проводять автоматизований моніторинг.

Зважаючи, що всі рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН приймає комісія регіонального рівня, то можна оскаржити рішення про відмову в адміністративному порядку, що забезпечує швидке досудове вирішення спору.

Нагадаємо, що ДПС озвучила строки для судового оскарження блокування податкових накладних.

Якщо суб'єкт господарювання включили до переліку ризикових платників податків, то тепер є можливість подати в електронному вигляді інформацію та копії для спростування відповідності критерію ризиковості документів до комісії регіонального рівня. Вона протягом 7 робочих днів зобов'язана прийняти відповідне рішення.

Додатково ДПС запевняє, що активно працює з Мінфіном та Комітетом ВРУ для подальшого вдосконалення системи моніторингу як нормативно, так і з точки зору ефективності боротьби із зловживаннями та забезпечення прав сумлінних платників податків.

Зручна система адміністрування ПДВ та ще 14 унікальних сервісів реалізовані у сервісі Liga:Report. Спробуйте прямо зараз 7-денний тестовий доступ.

Також ДПС вже затвердила новий список "ризикових" товарів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини