Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК радить декларантам показувати дані про нерухомість за місцем прописки

25 лютого 2020, 11:50
748
0
Реклама

НАЗК продовжує інформаційну компанію серед декларантів, допомагаючи у заповненні антикорупційної декларації за 2019 рік.

Цього разу справі дійшла до розділі 3 "Об'єкти нерухомості" цієї декларації. В ньому вказують відомості про об'єкти нерухомості, які є зареєстрованим місцем проживання суб'єкта декларування або членів його сім'ї, навіть якщо особа фактично там не проживає.

В антикорупційній декларації зазначають відомості про зареєстроване місце проживання суб'єкта декларування та членів його сім'ї, об'єкти нерухомості, що належать суб'єкту декларування та членам його сім'ї на праві приватної власності (включаючи спільну власність, або знаходяться у них в оренді чи на іншому праві користування, незалежно від форми укладення правочину, внаслідок якого набуте таке право).

Відповідне питання внесли до роз'яснення НАЗК.

Проте не лише такий нюанс варто враховувати декларантам. Раніше НАЗК уже звертав увагу на необхідності зазначити відомості про свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі та вказати відповідні номери членів сім'ї.

Водночас НАЗК скасувало вимогу до суб'єктів декларування подавати декларацію у день звільнення.

А найліпший помічник у заповненні антикорупційної декларації - звірка даних з держреєстрами.

Вхід до реєстрів здійснюють за допомогою кваліфікованого електронного підпису (далі -- КЕП). Поновлення ЕЦП (КЕП) онлайн в сервісі Liga:REPORT. Спробуйте прямо зараз 7-денний тестовий доступ.

Пошук інформації на більш ніж 6,5 млн юридичних осіб України реалізований у сервісі CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини