Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Програмним РРО — червоне світло до певної дати, кажуть податківці

26 лютого 2020, 11:30
512
0
Реклама

ДПС нагадала, що до 31 грудня 2019 року тривав експериментальний проєкт, започаткований Мінфіном з метою реалізації інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій.

Втім, з 19.04.2020 року реєстрація та застосування ПРРО, включаючи новітні моделі, що брали участь у експериментальному проєкті, набере законодавчої сили.

Законодавчо встановлено, що процедури реєстрації ПРРО, реєстрації розрахункових операцій із застосуванням ПРРО проводитимуть на фіскальному сервері контролюючого органу.

Також, фіскали вказали, що окремі порядки реєстрації, застосування ПРРО, передачі даних про здійснені розрахункові операції від ПРРО до контролюючих органів перебувають на стадії розробки.

Отже, суб'єктами господарювання можуть використовувати ПРРО/новітні моделі для реєстрації розрахункових операцій лише після набрання чинності відповідних норм Закону № 128, із дотриманням вимог порядків, що регулюють процедури реєстрації та застосування ПРРО.

Джерело: роз'яснення з категорії 109.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Про нові штрафи, зміни до Закону про РРО та програмні РРО читайте в статті газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини