Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОП-загальносистемнику відобразити витрати на передплату видань

2 березня 2020, 12:15
340
0
Реклама

Податківці роз'яснили, чи має право підприємець включати до складу витрат оплату передплати на бухгалтерські видання.

Вони нагадали, що п. 177.4 ПКУ визначено перелік витрат, безпосередньо пов'язаних з отриманням доходів ФОП від провадження госпдіяльності на загальній системі оподаткування, в тому числі інші витрати, до складу яких включаються витрати, що пов'язані з веденням госпдіяльності.

Таким чином, ФОП має право включати до складу витрат оплату передплати на бухгалтерські видання, яка безпосередньо пов'язана з одержанням доходу протягом календарного року на підставі документального підтвердження факту їх сплати.

Отже, у разі оплати у грудні 2019 року передплати на бухгалтерське видання понесені витрати відображають у графі 8 Книги обліку доходів витрат за підсумками робочого дня, протягом якого здійснено витрати. Такі витрати також враховують при обчисленні чистого оподатковуваного доходу у майновій декларації за 2019 рік.

Джерело: ІПК від 20.02.2020 р. № 701/ІПК/03-20-33-01-06.

Нагадаємо, що для підприємців є відмінний помічник, який самостійно заповнить і відправить звіти до податкової, а про їх прийняття повідомить на електронну пошту , - бот-бухгалтер ReporTaх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини