Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трактори і комбайни зможуть вільно пересуватися вулицями міст

2 березня 2020, 15:00
4794
0
Реклама

Кабінет Міністрів затвердив проект постанови про внесення змін до ПДР щодо дозволів на рух габаритної сільськогосподарської техніки. Про це повідомив сайт Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Постановою скасовується необхідність отримання дозволу для техніки шириною до 2,6 метрів, а також дозвіл для техніки шириною від 2,6 метрів до 3,75 метрів, за умови дотримання спеціальних правил безпеки (машина супроводу, знак об'їзду, проблискові маячки, тощо).

Зараз для руху будь-якої сільськогосподарської техніки ще потрібен дозвіл, який видається Національною поліцією на підставі погодження Державтодору та є платним. Отримання дозволу необхідне на кожний окремий виїзд по кожній одиниці техніки. Відповідна процедура врегульована Правилами проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами.

На практиці погодження займає тривалий час (від трьох днів до одного місяця). У дозволі вказується конкретний маршрут, який часто заздалегідь передбачити неможливо, зокрема - через погодні умови.

На думку авторів проекту, отримання цього дозволу є декларативним та не впливає на безпеку на дорозі.

"Прийняття постанови значно спростить умови провадження господарської діяльності в сфері виробництва сільськогосподарської продукції, а також зменшить корупційні чинники в сфері руху сільськогосподарської техніки", - коментує Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. На своїй Фейсбук-сторінці він зауважив: "Відтепер не треба буде чекати на отримання дозволів на кожний окремий виїзд по кожній одиниці техніки. Входимо в новий сезон польових робіт зі значним спрощенням".

Перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини