Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси в оподаткуванні ПДВ операцій із давальницькою сировиною

5 березня 2020, 08:30
643
0
Реклама

Київські податківці нагадали, що передача давальницької сировини виконавцю, а також отримання замовником готової продукції не оподатковується ПДВ.

Адже давальницька сировина є власністю замовника і у разі передачі її для переробки виконавцю право власності на цю сировину до виконавця не переходить.

Виконавець нараховує ПДВ на послуги з переробки давальницької сировини на загальних підставах за основною ставкою. Замовник за такою операцією має право включити суми сплаченого ПДВ до складу податкового кредиту. Звісно, за умови, що такі товари в подальшому будуть використовувати в оподатковуваних ПДВ операціях у межах його госпдіяльності.

Водночас замовник може розрахуватися за послуги з переробки частиною сировини.

У цьому випадку суму вартості сировини, переданої в рахунок оплати отриманих послуг, потрібно відображати в доходах та нараховувати податкові зобов'язання з ПДВ. Адже така операція передбачає передачу права власності на сировину та є операцією з її реалізації.

Джерело: повідомлення на веб-сайті ГУ ДПС у м. Києві

Більше про облік операцій з переробки давальницької сировини в замовника та переробника читайте тут. Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини