Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незабаром запрацює фото- і відеофіксація порушень ПДР, але штрафи будуть не одразу

5 березня 2020, 12:15
3116
0
Реклама

Підготовку до введення в Україні автоматичної фото- і відеофіксація порушень Правил дорожнього руху повністю завершено. Про це повідомив міністр внутрішніх справ А. Аваков.

"Законодавчі та підзаконні акти вже готові. Проводимо останні технічні тести. Найближчими днями ми оголосимо про початок перехідного періоду - перші 45 днів камери фото- і відеофіксації працюватимуть у режимі інформування та попередження. Потім повна процедура штрафів і покарань із нарощуванням кількості камер - у всій країні", - написав він.

Як відомо, поліції можуть дозволити зупиняти автомобілі без ознак порушення ПДР.

Також нещодавно держава запустила доставку проданих на аукціонах автомобілів, а в МВС розписали процедуру відновлення автономерів.

Свого часу Верховний Суд пояснив чи можна забрати право керування автівкою, якщо це єдине джерело доходу. Також судами розглядалося питання, чи штрафують водіїв за вимкнені денні ходові вогні в осінньо-зимовий період.

Окрім того, днями уряд спростив правила пересування габаритної сільгосптехніки.

Водночас зважайте, що для забезпечення належного габаритно-вагового контролю буде залучено додатково 200 інспекторів Укртрансбезпеки. Детальніше про це читайте в новині.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини