Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівникам дозволили скаржитися на корупцію без страху перед роботодавцем

5 березня 2020, 14:45
838
0
Реклама

4 березня Верховною Радою прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції» (законопроект № 2500). Ним приведено положення законодавства у відповідність до норм указаного Закону для запобігання виникненню законодавчих колізій та забезпечення принципу правової визначеності.

Зокрема, у Кодексі законів про працю України з'явиться норма, за якою працівник, який повідомив про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції», вчинених іншою особою, не може бути звільнений чи змушений до звільнення, притягнутий до дисциплінарної відповідальності у зв'язку з таким повідомленням або підданий іншим негативним заходам впливу, або загрозі таких заходів впливу. Викривачі корупції користуються також іншими правами та гарантіями захисту, встановленими Законом України «Про запобігання корупції».

Як відомо, за повідомлення про корупціонерів будуть винагороджувати.

Про оплату праці в державних органах й ОМС читайте в статті. Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини