Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли через карантин закриють пункти пропуску людей і товарів через кордон – ДМС

13 березня 2020, 13:30
1046
0
Реклама

Як відомо, 11 березня уряд заявив про намір закрити частину пунктів пропуску (ПП) на кордоні, аби убезпечити життя та здоров'я громадян через поширення коронавірусу COVID-19. Однак, як повідомив керівник ДМС М. Нефьодов на своїй Фейсбук-сторінці, які саме пункти пропуску тимчасово припинять свою роботу на період карантину - наразі обговорюється. Як тільки з'явиться офіційне розпорядження КМУ - митники невідкладно поінформують. Голова митної служби також повідомив, що ДМС спільно з Державною прикордонною службою надали Кабміну перелік ПП, продовження роботи яких є критично важливим для економіки країни.

З словами М. Нефьодова, "Пункти пропуску, через які проходять найбільші потоки товарів, працюватимуть й надалі. Вже зараз Держмитслужба радить перевізникам обирати для перетину кордону ті пункти пропуску, які є основними пунктами сполучення України з іншими державами".

На Урядовому порталі ДМС також радить:

- відслідковувати заходи, які вживають інші країни у запобіганні поширенні інфекції. Це допоможе виключити ситуації, коли вантаж успішно перетнув кордон України, але не зміг пройти митний контроль сусідньої країни, опинившись на нейтральній смузі на невизначений час;

- перевізникам вантажів, які вже перебувають у дорозі, важливо відстежувати ситуацію на пунктах пропуску і завідома прямувати на головні ПП в межах однієї митниці.

Водночас митники запевняють: закриття частини пунктів пропуску не вплине на порядок оформлення митних декларацій. Імпортери та експортери, як і раніше, зможуть пройти митний контроль на одному із ПП в межах однієї митниці, зазначеної у декларації. Наприклад, вантаж, який прямував на ПП "Шегині", зможе заїхати/виїхати через ПП "Краківець" Галицької митниці.

Як повідомляла прес-служба КМУ станом на 16:30 12 березня не було закрито жодного пункту пропуску на українському кордоні через коронавірус. Але вона ж акцентувала: "найближчим часом Кабінет Міністрів України обмежить кількість діючих пунктів пропуску. Скорочення пунктів пропуску обумовлено необхідністю посилення епідеміологічного контролю. Офіційна інформація буде опублікована на Урядовому порталі. До закриття заплановано близько 70% всіх пунктів, проте остаточний список уточнюється".

Читайте також:

- "Карантин в садочку і школі: як оформити відсутність працівників на роботі";

- "Режим роботи банків під час карантину не змінився, банкомати своєчасно поповнюють - запевняє НБУ".

Щоб розрахунки з оплати праці завжди були правильними, користуйтеся професійним рішенням для бухгалтера - одним інструментом із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте чіткі відповіді на свої питання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини