Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємствам мають знизити частку прибутку для сплати до Держбюджету

13 березня 2020, 16:30
699
0
Реклама

Мінекономіки пропонує затвердити базовий норматив відрахування частки прибутку держпідприємствами у 2019 році у розмірі 50%. Оновлений проект постанови КМУ розміщений на сайті міністерства. Нагадаємо, що за 2018 році усі держпідприємства сплатили до бюджету 90% чистого прибутку.

Суб'єктів управління корпоративними правами держави наділять правом розірвати контракт з керівником суб'єкта господарювання, якщо не буде виплачено до 1 липня 2020 року дивіденди до державного бюджету за результатами його фінансово-господарської діяльності у 2019 році.

Відмітимо, що відповідно до ч. 5 ст. 11 Закону України "Про управління об'єктами" від 21.09.2006 р. № 185-V господарські товариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, до 1 травня року, що настає за звітним, приймають рішення про відрахування не менше 30% чистого прибутку на виплату дивідендів.

Відслідковувати статус законопроектів та нормативних документів допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

До того ж Уряд обмежив місячні зарплати керівників держпідприємств до 1,25 млн грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини