Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощені закупівлі та підвищені зарплати медикам — що передбачає законопроект про коронавірус

16 березня 2020, 09:55
3782
0
Реклама

Як відомо, МОЗ презентувало законопроект, який передбачає під час оголошеного урядом карантину заборону перевірок бізнесу, широке запровадження надомної (дистанційної) роботи та примусову ізоляцію в разі підозр щодо захворювання. Своєю чергою, народний депутат Ольга Стефанишин на своїй Фейсбук-сторінці повідомила про розгляд екстрених змін до законодавства щодо коронавірусу COVID 2019 на 3-годинній нараді спеціальної міжфракційної групи.

О. Стефанишин озвучила основні положення законопроекту:

1. Зміни будуть тимчасові і діятимуть три місяці після опублікування тексту закону.

2. Погодили, що закупівлі товарів для запобігання COVID 2019 виводитися з-під Закону про публічні закупівлі не будуть.

3. Замовник зможе користуватися існуючою в законодавстві переговорною процедурою, яку скоротили до 3-х днів.

4. Також звільнили закупівлі товарів для запобігання COVID 2019 від оподаткування, митних платежів.

5. Створили умови для підвищення оплати роботи медичних працівників, задіяних в боротьбі з епідемією COVID 2019, за підвищеним окладом.

6. Зміни до Закону про санепідблагополуччя (потенційне відновлення СЕС) цим законом вноситися не будуть.

7. Щодо "драконівських змін" до Кримінального кодексу, які нашуміли останнім часом [йдеться про озвучені у ЗМІ ініціативи МВС щодо встановлення жорсткої кримінальної відповідальності за поширення інфекційних хвороб, зокрема шляхом порушення обсервації та ізоляції - Редакція], то наразі МВС доопрацьовує текст.

Законопроект готувався спільно МОЗ та МВС, які повинні підготувати остаточний текст з урахуванням зауважень депутатів у понеділок, 16 березня.

У період карантину з метою запобігання поширенню короновірусу варто уникати місць масового скупчення людей та зменшувати кількість непотрібних контактів. Тож радимо вам користуватися електронними сервісами від ЛІГА:ЗАКОН. Бухгалтеру та керівнику підприємства у цьому допоможе сучасний професійний сервіс Liga:Report. Він дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн, зареєструвати податкові та акцизні накладні. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини