Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують посилити статус профспілок

16 березня 2020, 14:50
2900
0
Реклама

Наразі згідно із законодавством України положення колдоговору поширюються на всіх працівників підприємств незалежно від того, чи є вони членами профспілки.

Така норма дискримінаційна по відношенню до тих працівників, які є членами профспілки, оскільки вони особистими коштами фінансують організацію, що представляє загальні інтереси з підготовки та укладення колдоговору всіх працівників, у т.ч. й тих, хто не бере в цьому процесі участь.

Так уважають автори законопроекту № 3204 від 12.03.2020 р., які пропонують змінити деякі законодавчі акти України щодо дії колективних договорів.

Законопроектом передбачений механізм, за яким дію колективного договору поширять на працівників підприємств, установ, організацій, які є членами профспілки, що є стороною колективного договору.

Одночасно буде механізм захисту новостворених або інших профспілок та їх членів від дискримінації через усунення їх від укладення або участі в колективних договорах. Кожна профспілка може приєднатись до вже укладеного колективного договору або до процесу його укладення, повідомивши про це сторони, що його уклали або укладають.

Відслідковувати статус законопроектів та нормативних документів допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

На допомогу працівникам бухгалтерських та кадрових служб, а також звичайним працівникам, у зв'язку з розповсюдженням коронавірусу COVID-19 радимо ознайомитися з наступними актуальними аналітичними матеріалами:

- "Карантин в садочку і школі: як оформити відсутність працівників на роботі";

- "Коронавірус та оголошений карантин: кому і коли оплатять лікарняні".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини