Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки закривають відділення і змінюють графік роботи на час карантину

20 березня 2020, 09:15
29724
0
Реклама

З метою запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби банки відкоригували умови роботи.

Так, Райффайзен банк Аваль впровадив низку додаткових заходів:

- із 19 березня в усіх відділеннях Райффайзен Банку Аваль вводиться особливий режим обслуговування - за попереднім записом через Інформаційний центр банку;

- тимчасово не працюють із 19 березня 4 відділення у містах Київ, Полтава, Ірпінь, Кілія.

Альфа-Банк повідомив, що з 17 березня тимчасово призупинив роботу 48 відділень по Україні, а також тимчасово призупинив роботу відділень по суботах та роботу післяопераційних кас (клієнти банку зможуть проводити касові операції до 17:00).

Креді Агріколь Банк тимчасово закрив на період карантину з 19 березня 17 відділень. Окрім того банк повідомив про наступні зміни в роботі через карантин:

- у всіх відділеннях запроваджується санітарна година на період з 13:00 до 14:00 щоденно (на цей період відділення зачиняються для клієнтів, проводяться заходи з його дезінфекції);

- скасовується післяопераційна робота відділень: всі відділення працюватимуть з клієнтами з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 17:00;

- у вихідні дні відділення не працюють.

Банк "Південний" у роботі своїх відділень банку вводить наступні тимчасові зміни:

1) із 19 березня 2020 року тимчасово призупинено роботу 23 відділень;

2) усі інші відділення банку на час карантину працюють з понеділка по пятницю з наступний режимом роботи:

- обслуговування клієнтів з 10:00до16:30;

- касове обслуговування з10:00-16:00;

- технічні перерви для здійснення профілактичних заходів з 11:00 до 11:15, з 13:00 до 14:00, з 15:00 до15:15.

Укрсиббанк повідомив, що з 18.03.2020 р всі його відділення працюють із 10:00 до 16:00 з обідньою перервою з 13:00 до 14:00 та вихідними днями у суботу і неділю. Окрім того банк ввів обмеження на кількість одночасного перебування у відділенні клієнтів. Тож одночасно у відділенні зазначеного банку можуть знаходитись до 5 клієнтів в залежності від розміру приміщення.

У зв'язку з карантином скоротив операційний час у відділеннях і Кредобанк - до 16:00. Відтак, з 19 березня робота відділень з обслуговування клієнтів Кредобанку проводиться з 10:00 до 16:30.

Час роботи каси та проведення безготівкових переказів у відділені - з 10:00 до 16:00.

Також банк у своїх відділеннях проводить дезінфекції та провітрювання приміщення двічі у день протягом роботи відділення.

Окрім того Кредобанк ввів обмеження щодо одночасної кількості перебування клієнтів у відділені - до 5 та до 10 осіб, в залежності від типу відділення.

За інформацією на сайті Ощадбанку, банк продовжує працювати в стандартному режимі. В Ощадбанку введено лише санітарну годину та режим додаткової ретельної дезінфекції робочих місць, приміщень відділень, кас перерахунку, інкасаторських авто та ін., а співробітники дотримуються профілактичних заходів та правил особистої гігієни.

Такскомбанк змінив режим роботи відділень на період карантину. Так, відділення банку здійснюють обслуговування клієнтів у всіх містах з понеділка по п'ятницю з 10-00 до 16-00 та скоротили кількість осіб, що можуть одночасно обслуговуватися у відділенні до 5. Аналогічні обмеження щодо годин обслуговування клієнтів ввели Правекс Банк та Глобус Банк.

Щодо роботи ПриватБанку, то у ЗМІ та соцмережах поширюється інформація, що банк ввів санітарну годину та рекомендує клієнтам чекати своєї черги на вулиці. Окрім того ПриватБанк повідомив, що продовжить дію карток для виплат (зарплатні, пенсійні, соціальні картки) на 90 днів, якщо закінчення терміну дії картки припадає на період карантину. Їх можна буде використовувати ще три місяці без заміни.

Аналогічні обмеження в режимі роботи своїх відділень запровадили й інші вітчизняні банки.

У період карантину з метою запобігання поширенню короновірусу варто уникати місць масового скупчення людей та зменшувати кількість непотрібних контактів. Тож радимо вам користуватися електронними сервісами від ЛІГА:ЗАКОН. Бухгалтеру та керівнику підприємства у цьому допоможе сучасний професійний сервіс Liga:Report. Він дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн, зареєструвати податкові та акцизні накладні. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини