Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

УКТ ЗЕД під прицілом — Митний тариф хочуть змінити

20 березня 2020, 15:00
478
0
Реклама

Нардепи внесли на розгляд ВРУ проект нового Закону про Митний тариф України (№ 3228 від 17.03.2020 р.).

Основною метою прийняття нової редакції такого закону є приведення товарної номенклатури у відповідність до вимог Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року (ГС-2017) на виконання міжнародних зобов'язань, узятих у рамках Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів;

Як зазначено в пояснювальній записці, цим законопроектом не передбачається зміна ставок ввізного мита на товари, змінюється тільки класифікація, опис та додаткові одиниці виміру та обліку окремих товарів.

Крім того, законопроект передбачає:

- уточнення порядку встановлення або зміни ставок ввізного мита;

- врахування останніх змін до Митного тарифу України;

- застосування з 1 квітня 2021 року в якості додаткових одиниць виміру та обліку для природного газу енергетичних одиниць.

Новий Закон про Митний тариф планують увести в дію уже з 1 липня 2020 року.

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору. Бути в курсі останніх нововведень та об'єктивно оцінювати різні ситуації допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

З обліком імпортно-експортних операцій можна ознайомитися в статтях "Імпорт товарів: бухгалтерський та податковий облік" і "Експорт товарів: відображення в обліку" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини