Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За працівниками спорту зберігатимуть їх заробіток на час карантину

23 березня 2020, 08:30
665
0
Реклама

На період оголошеного карантину із 12.03.2020 р. до 03.04.2020 р. в Україні заборонені, зокрема, розважальні та спортивні заходи, у яких бере участь понад 10 осіб, а також робота суб'єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів. Як наслідок, припинили роботу спортивні заклади.

Міністерство молоді та спорту України пояснює, що у випадку, коли в окремі дні (місяці) робота не відбувається з незалежних від працівника у сфері спорту причин (епідемії, несприятливі метеорологічні умови тощо), тоді йому виплачують зарплату з розрахунку, яка установлена при тарифікації. Звісно ж за умови, що цей працівник виконує іншу організаційну або методичну роботу. Це стосується як штатних працівників, так і тих, що працюють на умовах сумісництва.

Для мінімізації розповсюдження інфекції керівникам підприємств і установ у сфері спорту рекомендовано перевести працівників на роботу в дистанційному режимі.

Як оформити переведення працівників на дистанційну роботу на час карантину читайте в аналітичному матеріалі.

Однак неприпустиме примусове відправлення працівників у відпустку без збереження зарплати. Окрім того, відповідно до ст. 113 КЗпП за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров'я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігають середній заробіток.

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору, бути в курсі останніх нововведень та об'єктивно оцінювати різні ситуації допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини