Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Право педагога на зарплату під час карантину не обговорюється – МОН

24 березня 2020, 11:40
8475
0
Реклама

У зв'язку із запровадженням загальнонаціонального карантину педагоги максимально мають бути переведені на роботу в гнучкому та дистанційному режимі, при цьому навіть за працівниками, що фактично не виходять на роботу, за законом зберігається середня заробітна плата. Про це йдеться у листі МОН та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 17.03.2020 р. № 1/9-162, 02-5/202.

У листі йдеться про те, що в умовах загальнонаціонального карантину примусове відправлення працівників у відпустки, зокрема без збереження заробітної плати, на період призупинення навчання є неприпустимим. Також в ньому нагадується про те, що на період карантину за всіма працівниками зберігається середня заробітна плата (її розмір визначається згідно з Порядком №100).

Працівники, які фактично не виходять на роботу під час карантину, мають вважатися такими, що не виходять на роботу у зв'язку з простоєм. За такими працівниками, відповідно до ст. 113 КЗпП, має зберігатися середній заробіток за час простою. У випадку, якщо вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу, то оплата його праці здійснюється з розрахунку заробтної плати, встановленої при тарифікації.

Раніше профспілки вже розповідали, яку зарплату отримають педагоги під час карантину. Характер таких виплат залежить від того, чи виконує педагог іншу роботу в дні відсутності занять. Варто нагадати й про інші новини щодо виплат педагогам:

- "Вчителі отримають виплату по 21 тисячі гривень, але не всі";

- "Педагогам, які успішно пройшли сертифікацію, - 20% доплати";

- "Педагоги в судах відстоюють право на пільгові пенсії."

Під час кризових ситуацій, таких як карантин, кожне сказане слово керівника будь-якого рівня - на вагу золота. Варто бодай трішки оступитися - і позитивного реноме вже не відновити. Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини