Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова хоче порахувати всіх, хто призупинив бізнес та звільнив працівників

25 березня 2020, 08:15
3056
0
Реклама

Судячи із повідомлень регіональних управлінь ДПС, податківці хочуть знати про суб'єктів господарювання, які призупинили підприємницьку діяльність.

Зокрема, аби визначити надходження дохідної частини бюджетів місцевих громад Херсонщини просять суб'єктів господарювання різних форм власності та підприємців повідомити:

- про призупинення фінансово-господарської діяльності суб'єкта господарювання у період з 18 березня 2020 р. та на період дії карантинних заходів;

- вказати, на скільки зменшилась кількість найманих працівників із 18 березня 2020 р. та на період дії карантинних заходів.

Такі дії пов'язані із тим, що діють податкові послаблення для бізнесу, уведені Законом України від 17.03.2020 р. № 533-IX. Вони логічно приводять до того, що бізнес менше сплачує податків до відповідних бюджетів. При цьому найбільше страждають доходи місцевих бюджетів, податки до яких не сплачують через "податкові канікули".

Приймайте актуальні та зважені рішення у період кризи на базі виключно актуальної та достовірної інформації з ІТ-продуктів ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся АНТИКРИЗОВИМ ПАКЕТОМ та працюйте командою в єдиному інформаційно-правовому полі. Оберіть пакет або замовте консультацію менеджера прямо зараз.

В ДПС раніше уже пояснили:

- як скористатися карантинним звільнення з податку на нерухомість;

- як уточнити податкові зобов'язання, якщо тимчасово не нараховується податок за землю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини