Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля технічно складними побутовими товарами — коли потрібен РРО

25 березня 2020, 10:20
8799
0
Реклама

Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО, визначений постановою КМУ від 16.03.2017 р. № 231 (далі - Перелік № 231).

Перелік складається із двох частин:

- найменування груп товарів;

- товарна позиції згідно з УКТЗЕД.

Проте часто виникають питання, чи належать певні групи товарів до технічно складних побутових товарів, що означатиме обов'язкове застосування РРО при їх продажу.

Податківці переконують, що платники податків самостійно визначають відповідність технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, певному коду за УКТ ЗЕД.

Приміром, у разі торгівлі освітлювальними приладами, платник податків має визначити відповідність даних товарів певному коду за УКТ ЗЕД та, якщо він відносить до певної групи згідно Переліку № 231, обов'язкового застосовувати РРО незалежно від отриманого обсягу доходу.

Джерело: ІПК ДПС від 26.02.2020 р. № 787/ІПК/05-99-33-02-13.

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору, бути в курсі останніх нововведень та об'єктивно оцінювати різні ситуації допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

Також враховуйте, що РРО-зміни відстрочили через коронавірус.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини