Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці штрафуватиме за рішенням суду

25 березня 2020, 13:00
620
0
Реклама

Держпраці має право накладати штрафи за рішенням суду - запевняють в ГУ Держпраці у Херсонській області.

Якщо виходити із положень постанови КМУ від 17.07.2013 р. № 509, то штрафні санкції накладають не лише за актами інспекційних відвідувань, а і на підставі рішення суду.

Тож працівники, які виконували роботу без укладення трудового договору, та встановлення періоду такої роботи чи роботи на умовах неповного робочого часу в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, та довели факт трудових відносин у судовому порядку, мають право звернутися до територальних органів Держпраці з відповідною копією ухвали суду. В такому разі недобросовісного роботодавця притягнуть до відповідальності.

Починаючи із 02.02.2020 року за вказане правопорушення передбачений штраф - 10 розмірів мінімальної зарплати, установленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. У 2020 році - 47230 грн. А до юросіб та ФОПів, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку 1-3 груп, застосовують попередження. Читайте про нові штрафи у статті сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Робіть детальний аналіз судової практики щодо необхідних питань і швидко реагуйте на типові юридичні ситуації навіть у період карантину за допомогою комплексного антикризового пакету від ЛІГА:ЗАКОН. Оперативність, точність надійність у прийнятті важливих рішень. Замовити.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини