Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доставка товарів кур’єром: нюанси ПДВ-обліку

25 березня 2020, 15:05
524
0
Реклама

ДПС роз'яснила, що у випадку доставки товарів кур'єром ПДВ-зобов'язання слід визнавати на дату відвантаження таких товарів, тобто на дату їх передачі кур'єру.

Звісно, це так якщо такі товари не були попередньо оплачені. Якщо кур'єру передаються товари, які були попередньо оплачені покупцем, то датою виникнення ПДВ-зобов'язань є дата оплати таких товарів.

Водночас податкову накладну слід складати на особу, яка здійснила замовлення товару. Адже саме вона є покупцем. Причому, якщо покупець - кінцевий споживач, який не є платником ПДВ, можна скласти податкову накладну за щоденними підсумками операцій згідно з п. 201.4 ПКУ.

Крім того, податківці нагадали, що у цьому випадку суб'єкт господарювання зобов'язаний забезпечити видачу покупцю розрахункового документа встановленої форми (чек РРО). Причому РРО може бути зареєстрований за місцем безпосередньої передачі товарів продавцем кур'єрській службі для подальшої доставки покупцю.

Джерело: ІПК ДПСУ від 24.02.2020 р. № 747/6/99-00-07-01-01-06/ІПК

Бухгалтер завжди має бути в контексті останніх нововведень, тому важливо тримати руку на інформаційному пульсі, особливо в режимі карантину. Залишатися в професійному полі зору, бути в курсі останніх нововведень та об'єктивно оцінювати різні ситуації допоможе Антикризовий пакет інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН. Замовити.

Більше про облік продажу товарів через інтернет-магазин читайте в статті "Продаж товарів в інтернет-магазині: документування й облік відпуску товарів" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини