Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси заповнення таблиці 2 додатка 6 до ПДВ-декларації

26 березня 2020, 17:30
394
0
Реклама

ДПС нагадала, що таблицю 2 додатка 6 до декларації з ПДВ слід заповнювати у разі здійснення у звітному (податковому) періоді звільнених від оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів/послуг.

Зважайте, що таблицю 2 заповнюють у розрізі податкових пільг, які використовує платник ПДВ, відповідно до коду пільги, визначеного згідно з довідником пільг.

Дані щодо найменування та коду відповідної податкової пільги згідно з довідниками пільг вказуються в графах 2 "Найменування податкової пільги" та 3 "Код податкової пільги згідно з довідником пільг" таблиці 2.

Якщо відсутній код пільги у довідниках податкових пільг станом на дату подання декларації у графі 2 таблиці 2 проставляється умовний код "99999999".

Інші графи таблиці 2 потрібно заповняти так:

- у графі 4 вказуємо суму податку, не сплачену до бюджету у звітному (податковому) періоді у зв'язку з отриманням податкової пільги. Розрахунок такої суми здійснюємо окремо для кожної з податкових пільг без наростаючого підсумку з початку звітного року. Водночас обсяги операцій з придбання товарів/послуг на митній території України у осіб - неплатників ПДВ, необоротних активів (без ПДВ), що використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ, у такому розрахунку не враховують;

- у графі 5 - обсяги звільнених від оподаткування операцій з постачання товарів/послуг у розрізі пільг. Значення графи 5 таблиці 2 рядка "Усього ***" переносимо до рядків 5 та 5.1 декларації з ПДВ;

- у графах 6 - 8 відображаємо обсяги операцій з придбання (як у поточному, так і попередніх звітних (податкових) періодах) товарів/послуг, за ставками 20%, 7% або 0%, які у поточному звітному (податковому) періоді використані в пільгових операціях з постачання товарів/послуг. У разі використання у поточному звітному (податковому) періоді придбаних товарів/послуг одночасно у декількох звільнених від оподаткування операціях, у графах 6 - 8 таблиці 2 слід зазначати обсяги придбання таких товарів/послуг пропорційно їх використанню у відповідних пільгових операціях.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.24 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Читайте також інші актуальні ПДВ-новини:

- під час карантину не штрафуватимуть за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних;

- камеральні та документальні невиїзні перевірки відшкодування ПДВ проводять попри карантин;

- доставка товарів курром: нюанси ПДВ-обліку.

Порядок заповнення таблиці 2 додатка 6 до декларації з ПДВ ми прокоментували в статті "Декларація з ПДВ - 2020: більше інформації про пільги" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини