Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Влада озвучила змінені правила вільного ринку землі – до 10 тисяч гектарів одному

30 березня 2020, 11:10
1013
0
Реклама

Фракція "Слуга Народу" погодила компромісний варіант законопроєкту щодо відкриття ринку землі. Це журналістам після засідання фракції розповів депутат від провладної команди Микита Потураєв. Про це повідомляє Hromadske.

"А саме. Термін дії закону відтерміновується на 9 місяців [тобто почне діяти з 1 липня 2021 року], після чого ще два роки тільки фізичні особи зможуть купувати землю, і не більше 100 гектарів. Це про що говорили, щоби дати дрібним фермерам відтермінування", - сказав він.

І лише у 2023 році юридичні особи, тобто компанії, зможуть купляти землю, але лише ті, які належать українцям. Поріг концентрації землі тоді зросте до 10 тисяч гектарів.

Раніше передбачалося, що іноземці-орендарі зможуть купляти сільгоспземлю вже у 2020 році, а вільний ринок сільгоспземель запрацює 1 жовтня наступного року. Водночас ексміністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що в результаті запланованих змін Держбюджету земельної реформи більше не буде.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини