Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 квітня за зберігання пального без ліцензії — штраф 500 тис грн

2 квітня 2020, 11:20
2876
0
Реклама

Київські податківці нагадали, що з 1 квітня 2020 року за зберігання пального без ліцензії до суб'єктів господарювання застосовуватимуть штраф у розмірі 500 тис. грн.

Це передбачено в ст. 17 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального".

Ліцензії на право зберігання пального видаються терміном на 5 років, а розмір плати за ліцензію на право зберігання пального становить 780 грн на рік.

Водночас суб'єкти господарювання повинні мати ліцензію на кожне місце зберігання пального. Ліцензія видається за заявою суб'єкта господарювання, до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

Суб'єкти господарювання, які зберігають пальне виключно для власного споживання чи промислової переробки і не реалізовують його іншим особам, отримують ліцензію за спрощеною процедурою. Такі суб'єкти господарювання у заяві зазначають про:

- використання пального для потреб власного споживання чи переробки;

- загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження;

- фактичне місцезнаходження ємностей, які використовують для зберігання пального.

На період надзвичайної ситуації суб'єкти господарювання повинні використовувати електронні сервіси, або надавати документи засобами поштового зв'язку на поштову адресу: 03151, м. Київ, вул. Народного ополчення, буд. 5а.

Також можна отримати інформацію за телефоном: (044) 273-31-39.

Джерело: повідомлення на офіційному веб-суйті ГУ ДПС у Київській області.

Про облік ліцензій на пальне читайте в статті "Ліцензії на пальне: бухгалтерський та податковий облік" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини