Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будемо з гречкою — уряд заборонив її експорт

3 квітня 2020, 08:50
440
0
Реклама

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні схвалив постанову, якою ввів квотування на експорт гречки. Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на своїй Фейсбук-сторінці.

Отже, 2 квітня на позачерговому засіданні КМУ прийнято постанову про внесення змін у додаток 1 до Постанови № 1109. Останньою уряд встановив крайні межі для експорту та імпорту ліцензованих товарів.

Змінами у додатку 1 до Постанови № 1109 запроваджується тимчасовий, до 01.07.2020 р., режим ліцензування та квотування експорту гречки та зерна гречки лущеного (без плодової оболонки). Так, встановлено нульовий обсяг квоти для зазначених товарів (за кодами згідно з УКТЗЕД 1008 10 00 00 та 1104 29 17 00). Як повідомляє Мінекономіки, заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку.

Зверніть також увагу на наступні повідомлення:

- "УКТ ЗЕД під прицілом - Митний тариф хочуть змінити";

- "Суд розтлумачив можливість заліку зустрічних вимог з нерезидентами";

- "Бізнес може перевіряти митні декларації онлайн".

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини