Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На яку дату визнавати ПДВ-зобов’язання за електронною первинкою

9 квітня 2020, 09:30
441
0
Реклама

ДПС роз'яснила, на яку дату визначати податкові зобов'язання з ПДВ за операцією з постачання послуг у разі оформлення акта наданих послуг в електронній формі.

Так, згідно з п. 187.1 ПКУ податкові зобов'язання з ПДВ у разі постачання послуг слід визнавати на дату "першої події", а саме:

- на дату зарахування коштів від покупця/замовника

або

- на дату оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг.

Серед обов'язкових реквізитів первинного документа, визначених п. 2 ст. 9 Закону про бухоблік, дата підписання документа відсутня. Тож у разі постачання послуг дату виникнення податкових зобов'язань з ПДВ та складання податкових накладних за такими операціями, слід визначати за датою складання документа (в паперовій чи електронній формі), який містить відомості про постачання послуг. Адже такий реквізит визначений Законом про бухоблік як обов'язковий для первинного документа.

Отже, у разі постачання послуг, яке оформляли електронним первинним документом, датою виникнення ПДВ-зобов'язань та складання податкової накладної за такою операцією буде дата складання такого первинного документа. Причому неважливо, коли накладалися електронні підписи.

Джерело: ІПК ДПСУ від 17.03.2020 р. № 1112/6/99-00-07-03-02-06/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини