Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцеві ради можуть зменшити єдиний податок, є приклади в регіонах

9 квітня 2020, 14:00
3995
0
Реклама

Завдяки нормам Закону № 540 органи місцевого самоврядування у 2020 році отримали право прийняти рішення і внести зміно до рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів, яким зменшити ставки єдиного податку.

Це означає, що місцеві ради у порядку виключення, мають можливість затверджувати зазначені рішення щодо зменшення розмірів фіксованих ставок єдиного податку для платників єдиного податку першої та другої груп у 2020 році за більш швидкою процедурою, без дотримання загальних термінів та регуляторних процедур, визначених законодавством.

Саме так пояснює ці норми Закону № 540 ДПС в інформаційному листі № 9.

Відповідною законодавчою можливістю уже скористалася Житомирська міська рада.

Депутати міської ради внесли відповідні правки до рішення "Про місцеві податки та збори" від 10.06.2015 р. № 932. Зокрема зміни стосуються Положення про порядок обчислення та сплати єдиного податку.

"Зменшити ставку податку та встановити ставку в розмірі 0% від суми податкових зобов'язань для платників єдиного податку з 01.04.2020 по 30.04.2020 для платників єдиного податку I та II груп, робота яких заборонена, окрім суб'єктів господарювання, що визначені підпунктом 3 пункту 2 постанови КМУ від 11.03.2020 р. № 211 та рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 11.03.2020 р. № 295 "Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської об'єднаної територіальної громади" зі змінами, з обов'язковим наданням заяви до 31 грудня 2020 року із зазначенням місця здійснення та видів діяльності", - йдеться в прийнятому документі.

Наголошено, що у разі продовження карантину зазначений термін буде продовжено.

Однак Законом № 540 не визначено пільг для суб'єктів, які на загальній системі оподаткування.

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати.

В ДПС також пояснили, як діють нові підвищені ліміти для ФОП.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини