Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За боротьбу з коронавірусом медикам платитимуть доплату по-різному

13 квітня 2020, 11:09
6116
0
Реклама

Виплату надбавки за березень медпрацівникам, які задіяні у боротьбі епідемією коронавірусу, здійснять, скоріш за все, через медичну субвенцію. А от з квітня їм повинні нараховувати доплату за готовність лікарні до коронавірусу та за інтенсивність праці. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" повідомила голова Національної служби здоров'я Оксана Мовчан.

Зокрема вона сказала: "Перші випадки захворювання і складні ситуації, на боротьбу з якими вийшли лікарі, країна побачила в березні. Тобто тоді, коли контрактних зобов'язань із медустановами в НСЗУ ще не було. Відповідно, оплата праці медиків за цей період, зокрема оголошене Прем'єр-міністром дво-трикратне збільшення, пройде через медичну субвенцію. Гадаю, деталі буде оприлюднено найближчими днями".

Щодо ситуації після 1 квітня О. Мовчан зауважила, що НСЗУ подали пропозиції готувати лікарні по хвилях, залежно від того, як розгортатиметься епідемія. До першої хвилі належить 240 лікарень, які мають бути готові до прийому хворих на коронавірус. Якщо буде різке збільшення кількості випадків захворюваності, відповідно до потреби долучатимуться друга й третя хвилі лікарень. "Ми пропонуємо фінансування з використанням двох механізмів. Перший - не за пролікований випадок, а за готовність. Є 240 установ, що мають певні потужність і обсяг послуг, які вони здатні надати певній кількості пацієнтів з COVID-19. За цю готовність вони одержать фіксований (або глобальний) бюджет. Щоб не було ситуації, за якої лікарня може якісно обслужити 1000 пацієнтів, а ми намагаємося нав'язати їй 2000. Другий механізм - залежно від навантаження в конкретній лікарні, вона може одержувати доплати за інтенсивність", - сказала голова НСЗУ.

Але вона зазначила, що відповідь від Мінфіну на такі пропозиції в НСЗУ поки що не одержали.

Читайте також:

- "Медикам, що лікують пацієнтів із COVID-19, платитимуть погодинно";

- "Уряд встановив 200% доплати медикам, задіяним у боротьбі із COVID-19";

- "Затвердили список медичних посад, які отримують 300% доплати";

- "Роботодавець може витрачати кошти на медичне обслуговування працівників без додаткових податків";

- "Держпраці вказала, як роботодавцю розслідувати випадки коронавірусу в працівників".

І в поточній діяльності, і в критичних ситуаціях більше інформації щодо ефективної практики бухгалтерського та податкового обліку можна почерпнути в професійному рішенні для бухгалтера - одному інструмент із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте рішення на свої питання.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини