Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовцям, нардепам та суддям планують урізати зарплати на час карантину

13 квітня 2020, 13:15
1874
0
Реклама

Як ми уже повідомляли, уряд запланував скоротити зарплати держслужбовцям до кінця року. Тож на позачерговому засіданні ВРУ 13.04.2020 р. нардепи зберуться ухвалити за основу та в цілому законопроект про внесення змін до Держбюджету-2020. Наразі уже підготовлено доопрацьований законопроект у новій редакції, підготовленій профільним комітетом з питань бюджету разом з Мінфіном.

Йдеться про проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 11.04.2020 р. за № 3279-д.

Його нормами планують обмежити рівень оплати праці в бюджетній сфері, про що свідчать відразу кілька норм законопроекту.

У квітні 2020 року та на період до завершення місяця, в якому відмінять карантин, зарплату, грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ (включаючи органи держвлади та інші держоргани, органи місцевого самоврядування) нараховуватимуть у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня 2020 року. У зазначеному максимальному розмірі не враховуватимуть суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплату щорічної відпустки.

Це ж обмеження поширять на народних депутатыв України, суддів, членів Вищої ради правосуддя, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, прокурорів, працівників, службових і посадових осіб НБУ, також інших службових і посадових осіб, працівників, оплату праці яких регулюють спеціальні закони. Зазначене обмеження також стосуватиметься місячної винагороди і зарплати керівників, членів виконавчих органів та наглядових рад суб'єктів господарювання держсектору економіки.

Виключення складатимуть працівники, які безпосередньо задіяні у заходах, спрямованих на протидію коронавірусу, та які беруть участь у забезпечення національної безпеки і оборони, у т. ч. в операції Об'єднаних сил.

Також тимчасово, на період дії карантину, та протягом 30 днів з дня його відміни, призупинять дію законодавства в частині проведення конкурсів на посади держслужби та призначення на посади державної служби за результатами конкурсу.

Призначатимуть на посади держслужби здійснюється в установленому КМУ порядку, який визначає механізм добору на посади держслужби шляхом проведення співбесід з визначеними суб'єктом призначення посадовими особами. Уряд в двомісячний строк після відміни карантину забезпечить оголошення конкурсів на посади держслужби, призначення на які відбулися відповідно до вказаного порядку.

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати.

Як переписали умови праці під час карантину для роботодавців та працівників, читайте за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини