Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада відкрила вільний доступ до даних геокадастрів

14 квітня 2020, 12:15
1887
2
Реклама

На понеділковому засіданні Верховна Рада прийняла Закон "Про національну інфраструктуру геопросторових даних" (законопроект № 2370). Закон набирає чинності через один місяць з дня його опублікування та вводиться в дію з 1 січня 2021 року.

Цей Закон встановлює безплатний доступ громадян і суб'єктів господарювання до відповідної інформації з геокадастрів. Передбачено відкриття у мережі Інтернет базових та тематичних геопросторових даних і метаданих, які створюються як у публічному секторі, так і підприємствами - монополістами. Для створення національної інфраструктури геопросторових даних будуть використані наявні геопросторові дані, які вже створені органами державного управління.

Цей Закон також вносить зміни до КУпАП, який доповнюється новою статтею 51-4 "Порушення прав на геопросторові дані та метадані". Згідно з нею незаконне привласнення геопросторових даних і метаданих, їх втрата або несанкціоноване знищення, а також порушення порядку створення і використання геопросторових даних і метаданих тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 2550 грн. За таке ж повторне протягом року діяння штраф становитиме від 3400 до 4250 грн.

Зверніть увагу також на такі повідомлення:

- "Витяги з ДЗК та інші послуги Держгеокадастру - отримуйте безконтактно";

- "Держгеокадастр буде здійснювати погодження проектів землеустрою по-новому".

Антикризові командні рішення в режимі карантину! ЛІГА:ЗАКОН презентувала LIGA360 - комплексне рішення для всіх фахівців компанії: бухгалтерів, юристів, кадровиків, піарників, яке об'єднує команду в єдиному просторі зі зручним функціоналом для управління ризиками. Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360, якщо ви вже користуєтеся продуктами ЛІГА:ЗАКОН або обирайте ідеальне рішення персонально для вашої компанії.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини