Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватним бухгалтерам можуть відстрочити нові штрафи за порушення порядку фінмоніторингу

15 квітня 2020, 15:10
2784
0
Реклама

28.04.2020 р. набере чинності Закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" від 06.12.2019 р. № 361-IX (далі - Закон № 361-IX).

Ним буде віднесено до спеціально визначених суб'єктів первинного фінмоніторингу, зокрема:

- суб'єкти аудиторської діяльності;

- бухгалтери, суб'єкти господарювання, що надають послуги з бухгалтерського обліку;

- суб'єкти господарювання, що здійснюють консультування з питань оподаткування.

Тож із цієї дати діятимуть оновлені штрафи за порушення суб'єктом первинного фінансового моніторингу законодавства із фінансового моніторингу. Штрафуватимуть виходячи із розміру штрафу за відповідне порушення, встановленого законом на дату його вчинення (п. 3 розділу X Закону № 361-IX).

Аудиторська палата України листом від 10.04.2020 р. № 01-01-21/252 з цього приводу звернулася із пропозиціями до Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики та Мінфіну.

Їх суть - внести зміни до п. 3 розділу X Закон № 361-IX. Запропоновано, аби розмір штрафу за порушення суб'єктом первинного фінансового моніторингу, вчинені на період дії карантину, визначався виходячи із розміру штрафу за відповідне порушення, що був встановлений Законом № 1702. А розміри штрафів, що можуть бути застосовані до суб'єкта первинного фінансового моніторингу, визначені ч. 5 ст. 32 Закону № 361, щоб застосовувалися через 30 днів з дня відміни карантину.

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати.

Читайте також:

- фінмоніторинг зобов'яже ідентифікувати платника та одержувача платежу;

- нетипові операції підприємців та платежі у криптовалюті потраплять під фінмоніторинг.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини