Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для кредитних спілок встановили порядок проведення загальних зборів під час карантину

15 квітня 2020, 16:00
765
0
Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг розпорядженням від 10.04.2020 р. № 702 затвердила Тимчасовий порядок скликання та дистанційного проведення загальних зборів членів кредитних спілок у зв'язку із здійсненням заходів щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України. Зроблено це на виконання вимог Закону № 540.

Передбачено, шо у разі, якщо в силу дії обмежувальних заходів у зв'язку із дією карантину на території України є неможливим проведення загальних зборів членів кредитних спілок в порядку, встановленому Законом України "Про кредитні спілки", загальні збори членів кредитних спілок можуть бути скликані та проведені дистанційно в порядку та строки, визначені цим Порядком.

Спостережна рада кредитної спілки в період дії карантину та пов'язаних з ним обмежувальних заходів може прийняти рішення про скликання та проведення загальних зборів членів кредитної спілки дистанційно, якщо кредитна спілка потребує невідкладного вирішення питань, які знаходяться у виключній компетенції загальних зборів.

Читайте також:

- "Облік очікуваних кредитних збитків з урахуванням наслідків "сovid-19"";

- "Президент підписав нові вимоги до фінмоніторингу - чого чекати бізнесу та фізособам";

- "Уряд озвучив, як і коли країна буде виходити з карантину".

Об'єднайте команду для управління ризиками та пошуку нових можливостей. LIGA360 - екосистема хмарних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН пропонує єдине середовище для формування антикризових рішень. Будьте в курсі змін законодавства, оподаткування, репутаційного медійного кола, змін в діяльності партнерів, клієнтів та конкурентів для ефективної роботи в режимі карантину. Дізнатися більше.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини