Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТППУ пояснила, як діє звільнення від орендної плати під час карантину

16 квітня 2020, 09:10
2309
0
Реклама

Відповідне роз`яснення Торгово-промислова палата України (ТППУ) надала у розпорядження Укрінформу. У ньому йдеться про наступне: "Підприємці, які орендують приміщення та фактично не можуть скористатись ними через запровадження карантину, за березень мають сплатити лише вартість комунальних послуг або можуть домовитись з власниками нерухомості про повне скасування орендної плати. Ця норма передбачена у змінах до Цивільного кодексу, які парламент ухвалив 13 квітня у законопроєкті 3279-д". Нагадаємо, що ми вже повідомляли про таку новацію.

Як роз`яснили у ТППУ, оскільки у березні власники майна були звільнені від сплати податків на землю та нерухомість, то підприємці і малий бізнес "на карантині", які орендують приміщення, муситимуть заплатити лише за комунальні послуги. У квітні розмір орендної плати для зупинених бізнесів не може перевищувати частки у платі за майно і за комунальні послуги, які фактично сплатить орендодавець.

Читайте також:

- "Відмова працівників виходити на роботу під час карантину - не форс-мажор";

- "Для підтвердження форс-мажору через карантин достатньо мінімального пакета документів";

- "Наявність форс-мажору під час карантину бізнесу доведеться доводити - судді";

- "Форс-мажор не повинен виправдовувати ухилення від виконання договорів - ТПП";

- "Як отримати сертифікат походження товару під час карантину - ТПП".

Антикризові командні рішення в режимі карантину! ЛІГА:ЗАКОН презентувала LIGA360 - комплексне рішення для всіх фахівців компанії: бухгалтерів, юристів, кадровиків, яке об'єднує команду в єдиному просторі зі зручним функціоналом для управління ризиками. Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360, якщо ви вже користуєтеся продуктами ЛІГА:ЗАКОН або обирайте ідеальне рішення персонально для вашої компанії.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини