Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яким умов юрособи-єдинники не звітують із земельного податку

21 квітня 2020, 16:45
1356
0
Реклама

Платники єдиного податку звільнені від обов'язку нараховувати, сплачувати та подавати податкову звітність з податку на майно (в частині земельного податку). Однак це не стосується земельного податку за земельні ділянки, що не використовують платники єдиного податку першої - третьої груп для госпдіяльності та платники єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарського товаровиробництва. Відповідні умови визначені пп. 4 п. 297.1 ПКУ.

Тому юрособи - платники єдиного податку не сплачують земельний податок за земельні ділянки, які належать їм на правах власності або постійного користування та використовують для господарської діяльності. При цьому вони не отримують податкові пільги щодо сплати земельного податку, тому їм не потрібно за такі земельні ділянки подавати до контролюючих органів податкові декларації з плати за землю із заповненням графи "Пільги".

На цьому наполягають фахівці ГУ ДПС у Київській області.

Зверніть увагу, що уточнитись в декларації з плати за землю за 2020 рік треба до 30 квітня. Стосується це тих, хто звільнений від плати за землю за березень 2020 року.

Це слідує із інформаційного листа ДПС за № 9.

Також занову уточнити податкові зобов'язання треба платникам податку на нерухомість. Адже скасували звільнення від податку на нерухомість за квітень.

Максимально просто, а головне дистанційно та безпечно, можна подати всі види податкової звітності за допомогою сервісу Liga:REPORT. Скористайтесятестовим доступом до сервісу Liga:REPORT і оцініть його переваги.

Что доступно бухгалтеру дистанционно в период карантина - описано у матеріалі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини