Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні уряд продовжить карантин — тривалість під питанням

22 квітня 2020, 09:06
1262
0
Реклама

Очікується, що сьогодні, 22 квітня, Кабмін вирішуватиме чи продовжувати карантин. Але інформація щодо урядових планів різниться. Як інформує ZN.UA, головний санітарний лікар Віктор Ляшко припустив, що новими правилами карантину буде передбачено більше можливостей для прогулянок і фізичної активності людей на вулиці. "Плюс ми дозволимо відновлювати деякі сфери економіки. Якщо вони дотримуватимуться умов протиепідемічних, які будуть виписані чітко і затверджені наказом МОЗ або постановою головного державного санітарного лікаря", - сказав Ляшко.

Своєю чергою, в ефірі "Громадського" міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявив, що КМУ може не ухвалити рішення щодо пом'якшення карантину через масові великодні служби у Почаївській та Святогірській лаврах УПЦ МП. Водночас Немчінов зазначив, що поки важко оцінювати, яким буде кінцеве рішення Кабміну щодо карантину. "Буде проведено комплексний аналіз ризиків, тільки після цього вже можна буде говорити про якийсь доконаний факт", - резюмував він.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що КМУ очікує піку захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 на початку травня. Після його проходження почнуть упроваджувати антикризові заходи з підтримки економіки. Він також зазначив, що для початку потрібно пом'якшувати карантинні заходи на некритичних об'єктах інфраструктури, які можуть відіграти роль у стабілізації економіки.

У вівторок, 21 квітня, пройшов брифінг міністра охорони здоровя Максима Степанова щодо ситуації із протидією поширенню коронавірусу в Україні. Зокрема, міністр сказав:

- на найближче засідання уряду МОЗ буде виносити постанову щодо продовження дії карантину до 12 травня;

- заплановано пом'якшення режиму карантину стосовно прогулянок в парку, які будуть чітко обмежені щодо кількості осіб, щодо засобів індивідуального захисту;

- МОЗ пропонує відкриття музеїв та бібліотек, але з чітким дотриманням карантинних обмежень - дистанцій, засобів індивідуального захисту, термоскринінгу.

В інтерв'ю РБК-Україна прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, зокрема, наступне: "На засіданні Кабміну... ми продовжимо карантин, щонайменше до 11 травня. Водночас, ми плануємо вже пом'якшити деякі заходи. Наприклад, плануємо пом'якшити умови обов'язкової обсервації. Можливо, будуть ще дві-три сфери, в яких ми розглянемо пом'якшення карантинних заходів". Щодо відновлення роботи громадського транспорту Д. Шмигаль сказав: "Транспорт, скоріше за все, буде запускатися поетапно... Але від якого дня ми почнемо це робити, я зараз не можу сказати".

Своє чергою, в інтерв'ю для 24 каналу міністр інфраструктури Владислав Криклій сказав, що громадський транспорт відновить роботу "після того, як будуть зніматися карантинні обмеження. Але це буде не раніше, ніж червень... Реалістично, що в червні-липні почнемо вже активніше працювати з громадським транспортом". В інтерв'ю BBC News Україна В. Криклій сказав, що без масок українців ще довго не пускатимуть у метро, автобуси, трамваї, тролейбуси, міжміські автобуси та потяги. Крім того, уряд планує обмежувати кількість пасажирів в одному вагоні. Їм будуть міряти температуру. Залізниця точно не запрацює до травневих свят. Але конкретних дат її перезапуску в уряду наразі немає. Міністр дав зрозуміти, що першими запрацюють приміські електрички.

В період нестабільної економічної ситуації оперативне прийняття рішень може стати виграшним козирем для виходу на новий рівень або ж призвести до невтішного фіналу. Маючи 28-річний досвід у розробці інформаційно-аналітичних ІТ-продуктів для бізнесу та держсектору, в ЛІГА:ЗАКОН створили АНТИКРИЗОВИЙ ПАКЕТ. Відтепер ви зможете з вашою командою залишатися продуктивними та спільно працювати з інформаційно-правовим полем для уникнення зовнішніх ризиків, володіти актуальними даними про ваших партнерів, клієнтів та конкурентів. Замовляйте дзвінок і отримуйте АНТИКРИЗОВИЙ ПАКЕТ за вигідною ціною вже зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини