Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що дозволили із 23 квітня на час продовженого карантину

23 квітня 2020, 11:30
12938
1
Реклама

В газеті "Урядовий кур'єр" від 23.04.2020 р. № 77 опублікована постанова КМУ від 22.04.2020 р. № 291, якою продовжено карантин із 24 квітня до 11 травня 2020 року. Зміни внесли до "карантинної" постанови № 211.

Варто зауважити, що усі уведені нею карантинні обмеження для бізнесу та громадян продовжують діяти. Жодних раніше анонсованих послаблень там немає.

Інфографіку про карантинні обмеження для бізнесу переглядайте за посиланням.

Фактично Кабмін передбачив із 23 квітня 2020 року лише дві нові позиції, які стосуються передусім громадян та працівників:

1) дозволили проїзд у громадському транспорті осіб, які виявили бажання бути донорами крові та (або) її компонентів, на підставі посвідчення донора крові та (або) її компонентів або на підставі довідки, що видається донору за місцем медичного обстеження чи давання крові та (або) її компонентів;

2) на період карантину та протягом 30 днів після його закінчення дозволено залучати працівників, які підлягають обов'язковим профілактичним медоглядам згідно із постановою КМУ від 23.05.2001 р. № 559, строк періодичного профілактичного медогляду яких припав на період карантину, без проходження відповідного профілактичного медогляду.

Також уточнили, що маршрути руху транспортних засобів, які були погоджені уповноваженим підрозділом Нацполіції в період дії карантину до 24.04.2020 р., вважають такими, які продовжують діяти на період карантину. Йдеться про службовий та/або орендований автомобільний транспорт, який перевозить працівників підприємств, закладів та установ.

"Якщо все буде добре і епідемічна ситуація буде сприяти, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об'єктів побутових послуг. Можливо, будуть інші пом'якшувальні заходи. Але про них ми зможемо говорити пізніше", - зазначив Прем'єр-міністр України.

Відтепер у бізнесу з'явиться більше можливостей для боротьби з кризою навіть за умов віддаленої роботи. Нова екосистема хмарних продуктів LIGA360 об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Отримайте додаткові функції для ефективної роботи фахівців в режимі карантину та об'єднайте усю команду в єдиному просторі для прийняття антикризових рішень. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини