Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно платити екоподаток за зберігання металобрухту на власній території

24 квітня 2020, 08:20
578
0
Реклама

ДПС роз'яснила, чи виникають податкові зобов'язання з екоподатку у товариства, яке тимчасово розміщує на власних територіях металобрухт, утворений в процесі його діяльності, до моменту його реалізації або утилізації.

Згідно з пп. 240.1.3 ПКУ платниками екологічного податку є особи, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюється, зокрема, розміщення відходів. Щоправда, це не стосується розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об'єктах) суб'єктів господарювання.

Відповідно, суб'єкт господарювання, у якого в процесі діяльності утворився металобрухт, згідно з пп. 240.1.3 ПКУ не є платником податку в частині розміщення такого металобрухту на його власних територіях для подальшої реалізації або утилізації.

Джерело: ІПК ДПСУ від 17.04.2020 р. № 1589/6/99-00-04-03-03-06/ІПК

Також про справляння екоподатку читайте в статті "Акумулятори та шини: облік на підприємстві (від придбання до списання)" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини