Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Протоколи про адмінправопорушення можуть почати складати за відсутності порушника

24 квітня 2020, 12:10
15430
0
Реклама

Законопроєктом № 3327, зареєстрованим у ВРУ, пропонується внести зміни до положень Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими встановлюється порядок складення протоколу про адміністративне правопорушення, виклавши їх в новій редакції.

Серед найбільш помітних новацій - можливість складати протокол за відсутності особи порушника. Передбачається, що протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення, складається протягом трьох місяців з моменту виявлення особи, яка вчинила правопорушення, у двох примірниках, один із яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, якщо ця особа була присутня при складенні протоколу про адміністративне правопорушення. Якщо особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, не була присутня при складанні протоколу про адміністративне правопорушення, протокол складається у двох примірниках, один з яких направляється особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, на її адресу місця проживання або адресу місця роботи, служби.

Крім того, законопроєкт спрощує процедуру складення протоколу про адміністративне правопорушення, у разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу, а також у разі відмови такої особи з'явитися до місця складання протоколу для його підписання.

Законопроєктом № 3327 також встановлюється право уповноважених осіб збирати та надавати інформацію із персональними даними фізичної особи з метою складання протоколів про адміністративні правопорушення.

Проєкт № 3327 передбачає, що ненадання відповіді, неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у відповідь на адвокатський запит, запит кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, її палати або члена потягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 1700 до 8500 грн.

Читайте також:

- "Лікарняні за самоізоляцію і штрафи за підпал трави - підписано Закони";

- "Податківці штрафуватимуть за РРО-порушення, допущені під час "карантинного" мораторію";

- "Які права особи в разі притягнення до адмінвідповідальності за порушення правил карантину";

- "Що дозволено водіям під час карантину і за що штраф до 34 тисяч грн".

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини