Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд дозволить працювати ринкам – коли і з якими застереженнями

28 квітня 2020, 09:15
3969
1
Реклама

Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19. Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам. Про це повідомляє інтернет-представництво Президента. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Варто додати, що на сайті КМУ йдеться про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які "зможуть функціонувати в режимі не гірше, ніж супермаркети. Тобто з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період".

Також Мінекономіки інформувало, що ринки відкриються за умови дотримання протиепідемічних вимог (вимірювання температури, масковий режим, соціальна дистанція, обмежена кількість одночасного перебування покупців, постійна доступність дезінфекційних засобів та ін.). Для моніторингу дотримання таких вимог на агропродовольчому ринку будуть постійно присутні інспектори Держпродспоживслужби.

Своєю чергою, міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй Фейсбук-сторінці проінформував, що МОЗ підготувало проєкт постанови КМУ щодо відновлення роботи продовольчих ринків. Він також навів інфографіку щодо вимог, якими заплановано супроводжувати відновлення роботи продовольчих ринків.

Як відомо, постановою Головного державного санітарного лікаря від 30.03.2020 р. № 5 було встановлено перелік вимог, за дотримання яких дозволено функціонування ринків під час карантину. Пройшло менше двох тижнів і постановою того ж посадовця від 13.04.2020 р. № 9 було визнано такою, що втратила чинність 14.04.2020 р., постанову № 5. Як ми вже повідомляли, обгрунтування такого рішення було "у зв'язку з наявними фактами порушення протиепідемічних заходів при здійсненні торгівлі на ринках".

Зверніть увагу, що за порушення умов продажу продуктів під час карантину - штраф майже 50 тисяч грн.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини