Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці вказали, коли визнавати податковий кредит за митними деклараціями

28 квітня 2020, 10:20
559
0
Реклама

Офіс ВПП ДПС нагадав, що суми ПДВ на підставі митних декларацій включають до складу податкового кредиту виключно у тому періоді, в якому відбулось оформлення відповідної митної декларації.

Причому норма стосовно включення суми ПДВ до складу податкового кредиту протягом 1095 днів із п. 198.6 ПКУ стосується лише податкових накладних і не може застосовуватися до сум ПДВ, що включаються до складу податкового кредиту на підставі митних декларацій.

Тож якщо платник ПДВ під час імпорту товарів, основних фондів сплачені суми ПДВ, зазначені у митній декларації, вчасно не включив до складу податкового кредиту, то зробити це в подальшому він може шляхом подання уточнюючого розрахунку. Тут слід ураховувати строки давності, визначені ст. 102 ПКУ (п. 50.1 ПКУ). У цій статті йдеться про 1095 днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Більше про облік операцій з імпорту товарів читайте в статті "Імпорт товарів: бухгалтерський та податковий облік" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини