Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фірма-єдинник надала касира підприємцю-єдиннику – що з РРО та доходом

29 квітня 2020, 08:30
646
0
Реклама

ДПС розглянула ситуацію, коли юрособа - єдинник ІІІ групи надала ФОПу - єдиннику ІІ групи персонал для виконання функцій продавців (касирів).

У цьому випадку ФОП зобов'язаний проводити розрахункові операції через РРО та видавати розрахунковий документ. Відповідно, особа, яка працює у такого суб'єкта господарювання на посаді продавця (касира) має виконувати вимоги законодавства, зокрема щодо проведення розрахункових операцій.

До того ж, зважаючи на те, що діяльність із продажу товарів здійснює ФОП, а не юридична особа, яка за договором надала персонал (продавця чи касира) такій фізособі-підприємцю, обсяг товару, проданого ФОПом, має входити до обсягу оподаткування такого ФОПа.

Джерело: ІПК ДПСУ від 26.03.2020 р. № 1261/6/99-00-05-04-01-06/ІПК

Незабаром РРО зобов'язанні будуть застосовувати всі ФОПи - єдинники 2-4 груп. Більше про це читайте в статтях "Програмні реєстратори розрахункових операцій, нові штрафи й інші зміни до Закону про РРО", "Кожному ФОПу по РРО та привабливий кешбек" та новині "Відстрочили запровадження РРО-новацій через поширення корона вірусу" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини