Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профілактичні медогляди громадян за кошти держбюджету: що з ПДВ

30 квітня 2020, 08:15
171
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли комунальне некомерційне підприємство медичної галузі відповідно до договору з Національною службою здоров'я України надає послуги з охорони здоров'я населенню. Причому оплата таких послуг здійснюється за рахунок коштів Держбюджету.

Операції з постачання закладами охорони здоров'я - платниками ПДВ послуг з охорони здоров'я, які оплачуються за рахунок бюджетних коштів, є об'єктом оподаткування ПДВ згідно з п. 185.1 ПКУ. Водночас такі операції звільняються від оподаткування ПДВ згідно з пп. 197.1.5 ПКУ.

На дату зарахування бюджетних коштів в рахунок оплати вартості таких послуг на банківський рахунок платника ПДВ - закладу охорони здоров'я такий платник податку зобов'язаний скласти податкову накладну з позначкою "Без ПДВ" та зареєструвати її в ЄРПН. Причому таку податкову накладну складають на неплатника ПДВ, адже отримувачами таких послуг є фізособи - неплатники ПДВ.

Особливості заповнення таких податкових накладних, зокрема, визначено п. 12 та п. 17 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307.

Обсяги операцій з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування, слід зазначати в рядку 5 ПДВ-декларації.

Для платників податку, які заповнюють рядок 5, та підприємств (організацій) осіб з інвалідністю обов'язковим є подання додатка Д6 до декларації з ПДВ.

Джерело: ІПК ДПСУ від 20.03.2020 р. № 1186/6/99-00-07-03-02-06/ІПК

Із січня 2020 року платники ПДВ звітують за новою формою додатка Д6 до декларації з ПДВ. Цей додаток тепер виконує роль Звіту про ПДВшні пільги. Детальніше про порядок його заповнення читайте у статті "Декларація з ПДВ - 2020: більше інформації про пільги" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини