Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці вказали на особливості заокруглення копійок у чеках на алкоголь і тютюнові вироби

30 квітня 2020, 16:30
760
0
Реклама

Офіс ВПП ДПС повідомив, що суб'єкти господарювання у разі здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями мають застосовувати механізм заокруглень під час оплати вартості товарів (робіт, послуг) за готівку з умовою дотримання вимог Закону № 481 та Постанови № 957. Тобто ціни не повинні бути нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої.

Якщо йдеться про роздрібну торгівлю тютюновими виробами, то заокруглення під час оплати вартості товарів (робіт, послуг) за готівку слід здійснювати також з дотриманням вимог Закону № 481. Тобто ціни не повинні бути вищими від максимальних роздрібних цін, збільшених на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Згідно з п. 5 р. I Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом Мінфіну від 21.01.2016 р № 13, розрахункові документи, що друкуються РРО, можуть містити додаткові дані про проміжний підрахунок загальної суми по чеку, суму здачі і інші дані, включаючи інформацію, визначену технічними вимогами до спеціалізованих РРО.

Отже, суб'єкти господарювання можуть додатково друкувати у фіскальному чеку загальну вартість придбаних товарів (отриманих послуг) у такий спосіб:

- після рядка 7 фіскального чека перед рядком 8 фіскального чека додати нові рядки "Загальна вартість придбаних товарів (отриманих послуг) за чеком до округлення" і "округлена знижка/округлена надбавка";

- в рядку 8 фіскального чека "СУМА" вказувати "Загальна вартість придбаних товарів (наданих послуг) за чеком після округлення".

Саме зазначена сума вважається сумою розрахунку з відповідного розрахункового документу.

Водночас у підсумок розрахункових операцій z-звіту і x-звіту відповідно до п. 15 і п. 17 Вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування, затверджених постановою КМУ від 18.02.2002 р. № 199 повинен потрапляти загальний підсумок розрахункових операцій за реалізовані товари (надані послуги), тобто сума розрахункових документів після округлення.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини