Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Добір держслужбовців під час карантину по-новому: порядок і специфіка

4 травня 2020, 09:45
6386
0
Реклама

На період дії карантину та 30 днів після його завершення діятиме тимчасова процедура добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту. Така процедура передбачає лише тимчасові призначення, а обрані на посади державні службовці не матимуть автоматичного права залишатися на займаній у такий спосіб посаді після дня відміни карантину. Про це інформує Урядовий портал.

Процедура добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту відрізняється від звичайного конкурсного відбору: відсутні класичні етапи оцінювання професійних компететностей кандидатів (лідерство, стратегічне бачення, управління змінами тощо), не проводяться тестування і не виконуються ситуативні завдання.

У той же час збережено елемент співбесіди з претендентом, який хоче обійняти посаду на умовах строкового контракту. Також не знята вимога про проходження претендентом на посаду державної служби у разі необхідності спеціальної перевірки відповідно до законодавства щодо запобігання корупції.

Контракт триває до дня визначення переможця "класичного" конкурсу на посаду, яку зараз обіймає державний службовець на умовах строкового контракту. Такий конкурс обов'язково має бути оголошений і проведений впродовж двох місяців з дня завершення карантину. Особа, яка працює на умовах контракту, може працювати на цій посаді не більше 4-х місяців з дня відміни карантину.

У будь-якому випадку, державний службовець, який працює на умовах строкового контракту, буде звільнений в обов'язковому порядку після спливання терміну дії контракту. Але він має право взяти участь у "класичному" традиційному конкурсі на зайняття цієї ж посади, коли завершиться дія контракту.

Національне агентство з питань державної служби також підготувало низку роз'яснень щодо процедури тимчасового добору на державну службу на період карантину. Дана процедура діятиме впродовж карантину і 30 днів по його закінченні.

Алгоритм призначення виглядає наступним чином:

- відповідне оголошення про добір шляхом укладання контракту розміщується на Єдиному порталі вакансій державної служби;

- від 3 до 7 календарних днів надається можливість бажаючим подати необхідний пакет документів через Єдиний портал;

- протягом 3-х днів з дня надходження таких документів служба управління персоналом того державного органу, де оголошено конкурс, перевіряє відповідність поданих документів технічним вимогам, а також перевіряє: чи відповідає кандидат ключовим загальним вимогам до претендентів на зайняття посади;

- уповноважена особа проводить співбесіду з кандидатами, які подались на конкурс і чиї документи відповідають зазначеним вимогам. За результатами співбесіди уповноважена особа готує обґрунтоване подання та вносить його суб'єкту призначення або керівнику державної служби в державному органі;

- за результатами прийнятого рішення суб'єктом призначення або керівником державної служби в державному органі з визначеною за результатами співбесіди особою укладається строковий контракт, який діє до моменту оголошення переможця конкурсу.

Державний службовець, який працює на умовах строкового контракту, виконує завдання, які йому визначаються на кожен місяць, та ключові показники результативності виконання таких завдань.

Читайте також:

- "У Кабміні назвали заплановану максимальну межу премій держслужбовців";

- "Встановили умови для переведення держслужбовців на дистанційну роботу - НАДС";

- "Уряд обмежив місячні зарплати керівників держпідприємств до 1,25 млн грн".

Стежите за усіма новинами на тему "Пільги та обмеження бізнесу під час карантину"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини