Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін готує нормативні зміни для впровадження програмних РРО

5 травня 2020, 17:20
689
0
Реклама

Як відомо, ключові дати введення РРО для 2, 3, 4 груп ФОПів відтермінували. Сталося це завдяки Закону України від 17.03.2020 р. № 533-IX.

Тож, тепер лише із 01.08.2020 р. з'явиться можливість користуватися програмними РРО замість класичних.

Під цю можливість Мінфін продовжує напрацьовувати нормативні документи.

На сайті міністерства розмістили проект наказу, яким внесуть зміни до:

- Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у РРО та модемів для передачі даних;

- Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів ДПС.

Проєкт наказу поширюється на платників податків (юридичних та фізичних осіб -підприємців), які здійснюють розрахункові операції з оформленням розрахункових документів, що створюють зареєстровані у контролюючих органах РРО, та на підприємців, які вирішать застосовувати програмні РРО з оформленням рахункових документів, що створюватимуться програмними РРО.

Зокрема, суб'єкти господарювання, які використовують програмні РРО, мають подавати до органів ДПС дротовими або бездротовими каналами електронні фіскальні звіти та електронні фіскальні звітні чеки.

Програмні РРО мають забезпечувати:

- створення контрольної стрічки та ії зберігання на програмному РРО, у разі здійснення розрахункових операцій у режимі офлайн до моменту передачі електронних розрахункових документів, електронних фіскальних звітних чеків до фіскального сервера контролюючого органу;

- під час роботи в режимі офлайн присвоєння кожному створеному електронному розрахунковому документу та фіскальному звітному чеку фіскального номера з діапазону фіскальних номерів, сформованого фіскальним сервером контролюючого органу.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Зважайте також:

- із 1 серпня у чеку РРО обов'язково має бути код УКТ ЗЕД для підакцизної продукції;

- податківці штрафуватимуть за РРО-порушення, допущені під час "карантинного" мораторію.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини