Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медикам виплачуватимуть лікарняні у розмірі 100% середнього заробітку

8 травня 2020, 11:35
774
0
Реклама

Для медичних працівників закладів охорони здоров'я встановлять виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої зарплати (доходу) незалежно від страхового стажу. На це направлений прийнятий ВРУ 07.05.2020 р. Закон України "Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19" (йдеться про законопроект № 3380).

Також з'явиться можливість залучати на волонтерських засадах до виконання заходів, пов'язаних із протидією СOVID-19 лікарів-інтернів, а також лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії із встановленням обмежень щодо такого залучення.

У владі мають намір водночас увести обов'язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях:

- усіх осіб, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби;

- контактних з хворими на COVID-19 осіб;

- медичних працівників, які працюють у закладах з надання медичної допомоги хворим на COVID-19;

- працівників Національної поліції, Національної гвардії та іншим працівникам, задіяним у здійсненні протиепідемічних заходів, незалежно від того чи мали вони контакт з хворим на COVID-19.

У разі підписання цього Закону Президентом України та офіційного опублікування, він діятиме протягом терміну дії карантину та обмежувальних заходів, запроваджених Урядом, та протягом двох місяців з моменту їх відміни.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Треба враховувати, що змінили правила видачі лікарняних у зв'язку з карантином.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини