Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміна цін на соціальні та протиепідемічні товари на 5% і більше вимагає декларування торговцями

8 травня 2020, 12:55
758
0
Реклама

Уже через 10 днів роздрібні торговці соціально значущими товарами та товарами протиепідемічного призначення будуть декларувати зміни роздрібних цін.

Ми вже повідомляли про таку ініціативу Мінекономіки та Кабміну: запровадити декларування цін на найбільш популярні товари і медичні засоби. Декларувати зобовязані продавці таких товарів протягом карантину.

Отже, 08.05.2020 р. офіційно опублікована постанова КМУ "Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення" від 22.04.2020 р. № 341. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування і діє до закінчення карантину.

Стосуватиметься це товарів продуктового набору:

- крупа гречана;

- цукор-пісок;

- борошно пшеничне вищого сорту;

- макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту);

- молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);

- хліб житньо-пшеничний;

- яйця курячі категорії C1;

- птиця (тушка куряча);

- вода мінеральна негазована;

- масло вершкове жирністю 72,5%.

А також під контроль Держпродспоживслужби потраплять і товари медичного призначення, зокрема: Paracetamol; дезінфікуючі засоси для обробки рук і шкіри; медичні маски і т.д.

Декларувати зміну роздрібних цін на товари суб'єкт господарювання буде щодо об'єкта (закладу) роздрібної торгівлі при збільшенні роздрібної ціни на товар, що реалізує такий об'єкт (заклад), порівняно з роздрібною ціною на дату набрання чинності Постановою № 341 або з попередньо задекларованою роздрібною ціною (крім випадків збільшення ціни внаслідок закінчення строку дії знижки або зменшення ціни):

- на 15% і більше - за 30 днів до початку застосування роздрібної ціни, яку декларують, без урахування дня декларування;

- на 10% і більше, але менше ніж 15%, - за 14 днів до початку застосування роздрібної ціни, яку декларують, без урахування дня декларування;

- на 5% і більше, але менше ніж 10%, - за три дні до початку застосування роздрібної ціни, яку декларують, без урахування дня декларування.

Декларуватимуть зміну роздрібних цін на товари в електронному вигляді шляхом подання відомостей до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Стежите за усіма новинами по темі "Карантинні обмеження"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини