Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці можуть нарахувати податок на нерухомість за попередні роки

12 травня 2020, 14:25
2614
0
Реклама

Обчислює суму податку на нерухомість, яка перебуває у власності фізосіб, саме орган ДПС - нагадали в ГУ ДПС у Полтавській області.

За місцем податкової адреси (місцем реєстрації) платника податку до 1 липня надсилають (вручають) податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку на нерухомість та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Якщо так сталося, що контролюючий орган не надіслав (не вручив) податкове/податкові повідомлення-рішення у строки, встановлені пп. 266.7.2 ПКУ, тоді фізособи звільняються від відповідальності, передбаченої ПКУ за несвоєчасну сплату податкового зобов'язання. Податкове зобов'язання з податку на нерухомість можуть нарахувати за податкові (звітні) періоди (роки) в межах строків, визначених п. 102.1 ПКУ (п. 266.10 ПКУ).

Тож орган ДПС має право визначити суми податку на нерухомість за три звітні податкові роки.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Треба враховувати, що змінили правила видачі лікарняних у зв'язку з карантином.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини