Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП звільнили від ЄСВ "за себе" у травні, а мораторій на штрафи і перевірки продовжиться

13 травня 2020, 14:50
4447
0
Реклама

ВРУ прийняла черговий антикризовий закон, який продовжує дію податкових послаблень для бізнесу на час карантину. Йдеться про законопроект № 3329-д, котрий нардепи ухвалили в цілому 13.05.2020 р., огляд якого переглядайте у новині.

Тож у результаті продовжено по останній календарний день місяця, в якому уряд оголосить про закінчення дії карантину:

- строк незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства;

- строк ненарахування пені;

- мораторій на документальні та фактичні податкові перевірки.

Також не менш приємна новина - звільнено від сплати ЄСВ самозайняті особи до 31 травня 2020 року.

Окрім того, тимчасово суми ПДФО з доходів у вигляді доплат до зарплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я державної та/або комунальної власності, задіяним у боротьбі із коронавірусом, які нараховані за періоди у травні та червні 2020 року, компенсують таким працівникам у повній сумі за рахунок коштів держбюджету.

І нарешті виправили фіскальну позицію податківців та допомогу по частковому безробіттю звільняють від оподаткування ПДФО та військовим збором, починаючи із 2 квітня 2020 року на період карантину.

Однак у прес-релізі на сайті ВРУ не згадали про допомогу по частковому безробіттю для ФОП, яку раніше анонсував Перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Я.Железняк.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини