Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З вітерцем – таксі зможуть конкурувати з автобусами за смуги руху

14 травня 2020, 12:36
449
0
Реклама

13 травня на своєму засіданні КМУ схвалив проект постанови, який дозволяє водіям таксі рухатись окремою смугою для маршрутних транспортних засобів. Норма стосується лише легальних перевізників за наявності в них офіційного статусу (ліцензії). Про це інформує Урядовий портал.

«Сьогодні у багатьох країнах Європи та світу окремими смугами для громадського транспорту можуть користуватися і легкові автомобілі таксі. Це дозволяє пасажирам швидко дістатися місця призначення, а не стояти в заторах у загальному потоці руху, чим підвищується якість цих послуг та комфорт перевезень. Сьогоднішнім рішенням уряд підтримав внесення відповідних змін у Правила дорожнього руху, завдяки чому розширюється коло прав водіїв легальних таксі. Тепер вони також зможуть користуватися цими перевагами», - прокоментував міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» таксі - це легковий автомобіль, обладнаний розпізнавальним ліхтарем помаранчевого кольору на його даху, таксометром, сигнальним ліхтарем із зеленим та червоним світлом у верхньому правому кутку лобового скла, а також нанесеними на дверцятах авто з лівого та правого боків композиціями квадратів, розташованих у шаховому порядку.

Читайте також:

- «Таксі на загальній системі повинні використовувати РРО - податківці»;

- «Заборона паркування поширюється і на тротуар - суд»;

- «Транспортний е-портал доповнили новими функціями для підприємств та моряків»;

- «13 головних обов'язків роботодавця стосовно автотранспорту та водіїв під час карантину - Держпраці».

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини